Warmtepomp: Antwoord op stijgende energieprijzen


Een airco met warmtepomp is gemaakt voor de toekomst.
Naast het koelen kunnen ze ook in verwarming voorzien. Door zijn energiezuinige werking kunt u in de winter voordelig verwarmen.
Een airco met warmtepomp haalt minstens 75% van de energie uit de natuur (buitenlucht) en slechts 25% is elektrische energie. Zo verbruikt hij minder energie dan een conventioneel systeem. Elk deel energie dat uw warmtepomp verbruikt, krijgt u in viervoud terug.

Invertertechniek: 40% Energiezuiniger dan de CV


Een airconditioner met inverter technologie past het vermogen van de airconditioner aan de omstandigheden aan, waardoor er energie wordt bespaard. Hierdoor kan een hoger rendement en een grotere capaciteit worden bereikt.

Een traditionele airconditioner schakelt uit zodra de ingestelde temperatuur bereikt is en schakelt opnieuw in zodra een ingestelde bovengrens bereikt wordt.
Het principe van de invertertechnologie is dat de airco sneller opstart waardoor de ingestelde temperatuur sneller wordt bereikt. Zodra deze temperatuur is bereikt, blijft de compressor van de airconditioner continue op een laag niveau actief, waardoor de temperatuur stabiel blijft.

Het energieverbruik van een inverter airco ten opzichte van een conventionele airco en de stookketel kan tot wel 40% lager liggen, dus ook op langere termijn zeer interessant.

Klik hier om de Energieberekening te downloaden (PDF) 


De inverterairco met  warmtepomp is een alternatief voor een traditionele verwarming, met 40% minder energiekosten en tot 70% minder CO2 uitstoot.

De invertertechniek voorkomt het aan- en afslaan van de compressor waardoor stroompieken en temperatuurschommelingen in de ruimte nauwelijks tot niet voorkomen. Daardoor is de invertertechnologie zuiniger en efficiënter in het gebruik, produceert minder geluid dan conventionele apparatuur en biedt onovertroffen mogelijkheden.